Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Türk milletine, demokrasimize ve kurucumuza yapılan ilk saldırı 23 nisan da Trabzonumuzda bir üniversiteye Atatürk resminin ters asılmasıydı ve şimdi de 19 Mayıs da doktor demeye dilimizin varmadığı şahsın 19 mayısa Bayram diyenlere bizlere yönelik “şerefsiz şahsiyetsiz din düşmanları” şeklindeki paylaşımlarının hiç birisi tesadüf değil, itibarsızlaştırma cihetidir, sadece “kınıyoruz” denilerek asla hafife alınmamalıdır.
Üzücüdür ki; Doktor demeye dilimizin varmadığı bu şahıs Cumhuriyet sayesinde aldığı eğitimi ve oturduğu koltuğu işgal ettiğini görmüş bulunmaktayız. Sosyal medya da geçmiş paylaşımları incelendiğinde sayfasının çalındığı iddiasının hukuktaki karşılığı “suçtan kurtulmaya yönelik” beyanda bulunmaktır.
Yaşananlar Trabzonumuzu derin bir ilkelliğe sürükleyen bilimsellikten liyakatten uzak kadrolaşmanın sonucudur. Şükür ki; Trabzon halkının bu şahsa ve zihniyete sessiz kalmadığını, tarih ve bilincine sahip çıktığını görmek içimizi rahatlatmaktadır.
Bu şahıs alenen Türk Milleti’ne, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne hakaret etmekte, bulunduğu kurum da dikkate alındığında Devlet Kurum ve Organlarını aşağılamakta, kişileri değerleri ve inançları üzerinden ayrıştırmakla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekte veya hakaret etmektedir ve Cumhuriyetimizin savcılarının bu duruma sessiz kalmayacağı kanaatindeyiz.


Yorumlar kapalı.