1. Haberler
  2. Siyaset
  3. BBP RİZE İL BAŞKANI ÖZÇELİK:”BUDAMA ÜRETİCİYİ BUDADI”

BBP RİZE İL BAŞKANI ÖZÇELİK:”BUDAMA ÜRETİCİYİ BUDADI”

Büyük Birlik Partisi Rize İl Başkanı Ensar Özçelik,ÇAYKUR tarafından belirlenen budama zamanından dolayı çayda rekolte düşüklüğü yaşandığından vatandaşların mağdur olduğunu ifade  etti.

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


BBP RİZE İL BAŞKANI ÖZÇELİK:"BUDAMA ÜRETİCİYİ BUDADI"

Haber:Dilek ONAY CAN

Başkan Özçelik ÇAYKUR tarafından çay bahçelerinin gençleştirilmesi için başlatılan çay budamasından üreticilerin şikayetvi olduğunu ifade ederek;” ÇAYKUR tarafından belirlenen budama zamanı geldiği için çay bahçelerinde budama yapan vatandaşlar, bunun çayda rekolte düşüklüğüne neden olduğunu belirtiyorlar. Bu durum Üretici,  rekoltesinin düşmesine, budayacak arazisinin kalmamasına hemde çay yerine ot kesmesine sebebiyet vermejkte ve   üreticiyi mağdur etmektedir”

İSTEYEN BUDASIN, İSTEMEYEN BUDAMASIN !

Başkan Özçelik, Özellikle küçük üreticinin budama yapacak arazisi kalmadığını  ifade ederek;”Budama  oranının 1/7 e yükseltilmesiyle gelinen noktada  önümüzdeki 3 yıl için isteyen budamasını yapsın ücretini alsın, isteyende budama yapmasın ÇAYKUR ‘a çayını satabilsin.Özellikle küçük üreticinin budama yapacak arazisi kalmadı.

BÖYLE GİDERSE İTHAL ÇAY KAPIDA!

Bu böyle giderse 2-3 sene sonra Türkiye’nin çay ithal etmek zorunda kalacagını söyleyen BBP Rize il Başkanı Ensar Özçelik:”Rekolte düşüklüğü sebebiyle üretilen yaş çay miktarı azalmakta olup, böyle devam ederse 3 sene gibi bir süre sonra kuru çayı ithal etme zorunda kalacağız. Çünkü nüfus artıyor, rekolte düşüyor, doğal olarak kişi başına düşen kuru çay miktarı azalma eğilimindedir”dedi

BBP RİZE İL BAŞKANI ÖZÇELİK:”BUDAMA ÜRETİCİYİ BUDADI”

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Haberim Hamsi | Trabzon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!