Namaz vakitleri — TRABZON
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETECEK

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETECEK

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Dairesi bünyesinde solucan gübresi üretmeye hazırlanıyor.

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Dairesi bünyesinde solucan gübresi üretmeye hazırlanıyor.

Büyükşehir bünyesinde hizmet veren Toprak Analiz Laboratuarı’nda şimdiye kadar 4 bin toprak örneği incelendiğini açıklayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yapılan analizlerde Trabzon topraklarının yüzde 70’inin organik madde bakımından fakir olduğu sonucuna varıldığını ifade etti.

Bu açığın sürekli kimyasal gübrelerle kapatılmaya çalışılmasının, Trabzon tarımını tehdit ettiğini kaydeden Başkan Zorluoğlu, “Bu durumun zamanla topraklarımızda çoraklaşmaya neden olacağı konunun uzmanlarınca ifade edilmektedir. Topraklarımızın organik madde bakımından fakirleşmesi, hayvancılık faaliyetlerinde de azalma olduğunun göstergelerindendir. Topraklarımızı mutlaka organik madde açısından zenginleştirmemiz gerekmektedir” dedi.

Toprakların organik madde açısından zenginleştirilmesinde son yıllarda solucan gübresinden büyük ölçüde faydalanıldığını aktaran Zorluoğlu, bu kapsamda belediye olarak solucan gübresi üretimi gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyesinin tesis kurulum maliyetini bir yılda rahatlıkla amorti edebileceğini dile getiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yeni proje ile ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu:

“Yaptığımız araştırmalarda, toprağın organik içeriğini zenginleştiren, fiziksel yapısına katkı yapan ve toprağı besleyerek verim artışı sağlayan solucan gübresi üretiminin belediyemiz imkânları ile yapılabileceği anlaşılmıştır. Böylece çöpe giden park/bahçe ve hal atıklarından da yararlanmış olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak gübre teminine bir yılda 300 bin TL harcıyoruz. Kendi tesisimizle bunu bir yılda amorti edebileceğiz.”

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETECEK

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Haberim Hamsi | Trabzon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!