Namaz vakitleri — TRABZON
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. DSİ GENEL MÜDÜRÜ MEHMET AKİF BALTA’DAN GÜMÜŞHANE’YE MÜJDE ŞİRAN CEVİZ BARAJI TAMAMLANDI

DSİ GENEL MÜDÜRÜ MEHMET AKİF BALTA’DAN GÜMÜŞHANE’YE MÜJDE ŞİRAN CEVİZ BARAJI TAMAMLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DSİ GENEL MÜDÜRÜ MEHMET AKİF BALTA’DAN GÜMÜŞHANE’YE MÜJDE ŞİRAN CEVİZ BARAJI TAMAMLANDI

Temelden 49 Metre Yükseklikte İnşa Edildi

Gümüşhane Şiran Ceviz Barajının tamamlandığını müjdeleyen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Gümüşhane ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmak adına çalışmalarımızı gayretli bir şekilde sürdürüyoruz. Gümüşhane ilimizde Baraj depolama kapasitesini 343,08 milyon m³ hacmine, gölet depolama kapasitesini ise 2,44 milyon m³ hacmine ulaştırdık. İnşa ettiğimiz bu barajlarla bereketli topraklarımızı su ile buluşturmaya devam ediyoruz. Gümüşhane İlimiz DSİ ile bir barajı daha bünyesine katıyor. Şiran İlçesi Söğütalan Köyü Zunzunu Deresi üzerine temelden 49 metre yükseklikte inşa ettiğimiz Ceviz Barajını tamamlayarak, geçici kabul aşamasına getirdik” dedi.

7.270 Dekar Zirai Tarım Arazinin Sulanmasına Hizmet Edecek

126 milyon TL’ye inşa edilen Ceviz Barajının 1,68 milyon m³ su biriktirme hacmine sahip olduğunu ifade eden Genel Müdür Balta, “229 m kret uzunluğuna sahip Ceviz Barajı, 7 bin 270 dekar tarım arazinin sulanmasına hizmet edecek ve ekonomiye yıllık 36 milyon TL katkı sağlayacaktır. Sulama inşaatının da tamamlanması ile birlikte Ceviz Barajı çiftçilerimizin ürün kalitesi ve çeşitliliği konusunda önemli avantajlar sağlayacaktır.

DSİ GENEL MÜDÜRÜ MEHMET AKİF BALTA’DAN GÜMÜŞHANE’YE MÜJDE ŞİRAN CEVİZ BARAJI TAMAMLANDI

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Haberim Hamsi | Trabzon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!