1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Fındıkta Bahçeye Gel Kampanyası

Fındıkta Bahçeye Gel Kampanyası

-SUBÜ öğretim üyesi Dr. Balık, fındık üretimindeki farklılıkları anlatacak

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

-SUBÜ öğretim üyesi Dr. Balık, fındık üretimindeki farklılıkları anlatacak

Fındıkta üreticilerin bahçeye girip, üründe verim ile kaliteyi arttırmaları için uygulanan kampanya sürdürülüyor.

Fındıkta Bahçeye Gel Kampanyası adı altında Mayıs ayı ortalarında başlatılan çalışmalar kapsamında TRT Trabzon Radyosu tarafından Köşe Bucak Karadeniz Programı’nda her haftanın Pazartesi günü yapılan söyleşilere 29 Haziran’da Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Hüseyin İrfan Balık canlı yayın bağlantısı ile konuk olacak.

Öğretim üyesi Balık, Pazartesi günü saat 12.00-12.30 arasında yayınlanan ve üreticilerin dinleyerek rağbet gösterdiği programda özellikle üretimdeki doğu batı farklılıklarını ele alacak.

Batı Karadeniz özelinde mevcut fındık çeşitleri ile yaygınlaşan türlerden söz edecek olan Hüseyin İrfan Balık, yeni bahçe tesislerinde mekanizasyona uygun dikim sistemi ve çeşitlerin kullanılmasının yanı sıra çerezlik yerine sanayi üretimine yoğunlaşma konusunda yapılması gerekenleri ele alacak.

Fındıkta Bahçeye Gel Kampanyası

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Haberim Hamsi | Trabzon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!