1. Haberler
  2. Magazin
  3. Grup Reyhani göz dolduruyor..

Grup Reyhani göz dolduruyor..

Mardin’de 40 yıldır müzikle uğraşan, ulusal ve uluslararası birçok platformda kendi yöresel ezgilerini seslendiren Grup Reyhani, kendilerine has uslup ve yorumlarıyla dikkat çekiyor.

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Grup Reyhani göz dolduruyor..

Bağlama-cümbüşte Bedir Tırpan, kemanda Uğur Aydınöz ve ritimde Yasin Tırpan ile bir konakta 2,5 yıldır canlı performans sergileyen ud sanatçısı Şeyhmuz Alpaslan, dört dilde (Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice) söyledikleri türkülerle müziğin evrenselliğine parmak basıyor.

Türkiye’nin birçok kentinin yanı sıra Avrupa’nın çeşitli şehirlerden kadim kent Mardin’e gelenlerin uğrak yeri haline gelen mekanda sahne alan Grup Reyhani, özellikle dinleyicileriyle kurduğu bağ ve repertuarıyla da büyük ilgi görüyor.

4 dilde muhteşem eserler…

Birçok türkü, şarkı ve arabesk eserlerin yanı sıra yöresel ezgilere de programlarında yer veren Grup Reyhani, Şehmuz Alpaslan’ın kendi bestelerinden de zaman zaman kesitler sunuyor. Alpaslan’ın özellikle 4 dilde seslendirdiği ‘Habibti’ şarkısı geçen yıl en fazla izlenen videolar arasında yer alıyor.

Grup Reyhani göz dolduruyor..

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Haberim Hamsi | Trabzon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!