1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’Lİ SUİÇMEZ TBMM’DE AYM’NİN CAN ATALAY KARARINI OKUDU

CHP’Lİ SUİÇMEZ TBMM’DE AYM’NİN CAN ATALAY KARARINI OKUDU

TBMM Genel Kurulu'nun 77. birleşiminde; Meclis Başkan Vekili Gülizar Biçer Karaca’nın Anayasa’nın 153. maddesinde yer alan

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


CHP’Lİ SUİÇMEZ TBMM’DE AYM’NİN CAN ATALAY KARARINI OKUDU

“Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzelkişileri bağlar” hükmünün TBMM’yi bağladığını belirterek, AYM’nin Can Atalay başvurusu sonucunda verdiği  ihlale yönelik Anayasa Mahkemesi kararını okutacağını söylemesi üzerine, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, tutuklu bulunan Hatay Milletvekili Can Atalay ile ilgili Anayasa Mahkemesi’nin “Can Atalay’ın seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkının, kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının ve bireysel başvuru hakkının ihlal edildiğine ve infazının durdurulması, ceza infaz kurumundan tahliyesinin sağlanmasına” ilişkin hak ihlali kararını okudu.

CHP’Lİ SUİÇMEZ TBMM’DE AYM’NİN CAN ATALAY KARARINI OKUDU

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Haberim Hamsi | Trabzon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!