1. Haberler
  2. Yaşam
  3. -İKİZDEREDE DOĞAYA KEKLİK BIRAKILDI

-İKİZDEREDE DOĞAYA KEKLİK BIRAKILDI

İKİZDERE-Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeyle İkizdere’nin Sivrikaya köyünde doğaya Keklik bırakıldı.

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ovit Tüneline yakın Sivrikaya köyünde Tarım Orman Bakanlığı Milli Parkların projesi olan doğaya keklik salıverme programına Kaymakam Cafer Kaymakçı ile Belediye Başkanı kafesler içinde getirilen Keklikleri doğaya saldılar. İkizdere’nin Sivrikaya köyü Dağ Horozuna sahip çıkan ve Dağ Horozu hakkında şenlik yapan köy olarak biliniyor.2000 metre rakımdaki Sivrilkaya Köyü Muhtarı Oktay Aksu ’yıllardır her Haziran ayında burada Dağ Horozu hakkında şenlikler yapıyoruz. Köyümüzde sıkça görülen Dağ Horozunu koruma altına aldık. Dağ Horozu gibi bugün salınan Keklikleride koruyacağız. Bu vadide üremeleri için bütün tedbirlerimizi alacağız. Kesinlikle avlanmalarına izin vermeyeceğiz’ dedi.

Keklik salma projesine İkizdere Kaymakamı Cafer Kaymakçı, İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, Milli Parklar Bölge Müdürü Ahmet Usta, Bölge Müdür Yardımcısı Miktat Özyanık ve bölge personeli katıldı.

İSMET KÖSOĞLU

-İKİZDEREDE DOĞAYA KEKLİK BIRAKILDI

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Haberim Hamsi | Trabzon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!