Namaz vakitleri — TRABZON
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • Sonraki namaza kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. POLİSTEN ÖĞRENCİLERE 10 ALTIN KURAL

POLİSTEN ÖĞRENCİLERE 10 ALTIN KURAL

RİZE İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TOPLUM DESTEKLİ POLİS ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞIYOR

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

RİZE-Rize Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü timinin mahalle çalışmaları ilgi çekiyor.

Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekiplerinin Rize merkezde mahalle polisliği ziyaretleri kapsamındaki çalışmalarında öğrencileri olduğu kadar öğrencilerin anne babalarını da memnun etti. Mahalleler de özellikle ilkokul çağındaki çocuklar için hazırladıkları broşürleri dağıtmaları, polis elbisesi giydirmeleri, maske dağıtmaları ve polis motosikletine binmeleri çocukların en çok memnun olduğu yönler oldu. Sokaklarda başıboş gezen kedi ve köpeklere de insanca yaklaşımın gösterildiği gezilerde hayvan sevgisi de ön planda tutuluyor. Mahallelerde öncelikle engelli evleride ziyaret edilerek çocuklar polis oluyor. Polis kıyafeti giyen çocuklar bu ilgiden oldukça memnun oluyor. Mahalle Polisliği ziyaretlerinde yaşlılarda mümkün olduğunca ziyaret edilerek bir ihtiyaçları olup olmadığı soruluyor.

Çocuklara 10 altın kural

Polis tarafından hazırlanan Çocuklar için 10 altın kural şunlar

1-Sakıncalı yerler hakkında-Issız sokaklar, inşaatlar ve terkedilmiş yerlere gidilmemeli.

2-Çocuklar internet ve sosyal medya ortamında tanımadığı kişilerle, fotoğraf, adres, telefon, okul ve şahsi bilgileri paylaşmaması.

3-Çocuklarınız tanıdıkları bir kişiyle bile olsa hiçbir yere sizin onayınız olmadan gitmemeli.

4-Çocuklarınıza sesin bir İmdat çağrısı olabileceğini öğretin. Zor durumlarda bağırarak yardım istenebileceğini öğretin.

5-Çocuklarınıza, adını soyadını, aile bireylerinin adını soyadını adresini öğretin. Kimlik bilgilerini yanında taşımayı öğretin.

6-Çocuklarınıza evde yalnız kaldıkları zaman tanımadıkları kimselere kapıyı açmamalarını öğretin.

7-Çocuklarınızı parkta veya dışarıda oyun oynarken sürekli izleyin.

8-Çocuklarınıza güvenlik görevlileri polis, jandarma gibi güvenebilecekleri kişileri ve okul, hastane, karakol, cami gibi yardım isteyebileceği yerleri öğretin.

9-Çocuklarınıza kaybolduklarını fark ettiklerinde oldukları yerden uzaklaşmaması gerektiğini öğretin.

10-Çocuklarınızın gün içinde yaptıklarından haberdar olun. Arkadaşlarının ve ailelerinin adlarını telefon numaralarını ve adreslerini kolayca ulaşabileceğiniz bir yerde bulundurun.

İSMET KÖSOĞLU

POLİSTEN ÖĞRENCİLERE 10 ALTIN KURAL

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Haberim Hamsi | Trabzon Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!