Reklam

Reklam
Reklam
Haberim Hamsi | Trabzon Haber

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA DEPREM BİLİNCİ AŞILAYAN ÖRNEK ÇALIŞMA

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, toplumsal eğitim çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA DEPREM BİLİNCİ AŞILAYAN ÖRNEK ÇALIŞMA


BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇOCUKLARA DEPREM BİLİNCİ AŞILAYAN ÖRNEK ÇALIŞMA

Deprem Haftası dolayısıyla çocuklara yönelik hazırlanan animasyon filmi eşliğinde ilk ve ortaokul öğrencilerine yıl boyunca deprem sırasında ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda eğitim verilecek.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında çocuklara yönelik animasyon filmi hazırladı. Filmde çocuklara, deprem öncesinde, deprem anında ve deprem sonrasında yapılması gereken doğru davranışlar sade ve anlaşılır bir dille anlatıldı, “Çök-Kapan-Tutun” yöntemi başta olmak üzere temel afet bilinci konularına dikkat çekildi. Film eşliğinde ilk ve ortaokul öğrencilerine yıl boyunca deprem konusunda eğitim verilecek.

AFETLERE KARŞI BİLİNÇLİ OLMALIYIZ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Deprem gerçeğiyle yaşayan ülkemizde afetlere karşı bilinçli nesiller yetiştirmek büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda özellikle çocuklarımızın doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak ve afet anında nasıl davranmaları gerektiğini öğretmek için eğitim faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İtfaiye Dairesi Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilen bu tür bilgilendirme çalışmalarıyla hem öğrencilerimizin hem de toplumun afet bilincini artırmayı hedefliyoruz. Sadece deprem değil yangın, kaza ve her türlü doğal afet konusunda daha güvenli ve daha hazırlıklı bir şehir oluşturmak adına eğitim ve farkındalık çalışmalarımızı aralıksız sürecek.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Günebakış Trabzon Haber