Reklam

Reklam
Reklam
Haberim Hamsi | Trabzon Haber

KTÜ, Akrep Zehrini Araştıracak

KTÜ İlaç ve Farmasötik Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (İLAFAR) ile iş birliği yapılabilecek alanları görüşmek amacıyla Trabzon’a gelen ve faaliyetlerini

KTÜ, Akrep Zehrini Araştıracak


KTÜ, Akrep Zehrini Araştıracak

Ankara’da sürdüren Venomx Serum Biyolojik Ürünler Sanayi Tic. Ltd. Şti yöneticileri, KTÜ İLAFAR laboratuvarlarını inceledikten sonra Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı makamında ziyaret etti.

Üretim tesislerinde elde edilen akrep venomunun medikal, kozmetik ve gıda alanında kullanıldığına dikkat çekilen ziyarette, KTÜ İLAFAR’da karakterizasyon testleri ve analizlerin yapılması ve firma bünyesinde yetiştirilen akreplerden elde edilen venomun farmakolojik aktivitesi ve etkin bileşiklerinin incelenerek geliştirilmesi için araştırma projelerinin başlatılması konusunda mutabık kalındı. 

Rektör Prof. Dr. Çuvalcı, KTÜ’nün bir Araştırma Üniversitesi olduğuna vurgu yaparak yeni bir “Üniversite-Sanayi İş Birliği” projesine başlayacak olmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Günebakış Trabzon Haber